Anjing Atau Menganjing


Dalam 4-5 bulan ni, otak aku sangat la jem. Rase nak lempang muke org je hari-hari. Kan bes kalo aku boleh bagi gaji kat budak-budak jadi tempat lempangan dan tumbukan aku setiap hari.
Kerja aku sangat la menimbun sekarang. Rasa macam bukan bekerja tapi dianjingkan oleh pihak-pihak tertentu. Tak perlu la aku mention pangkat beliau, hanya ABB je yang tahu

Kan bagus kalau aku kat position beliau, suka hati je nak mengarah-arah. Aku rasa, kalo aku kerja kat tempat lain, dah bley beli Lamborghini secara tunai. Ni hampehh..kerja macam orang gila, gaji macam tu je.

Bukan nya aku tak bersyukur tapi beliau yang tak bersyukur dapat perkerja macam aku. Tetiap hari aku dengar kawan-kawan aku cerita pasal kerja diorang yang stress konon-kononnya. Aku senyum je dengar dorang cerita. Kalo dorang dok kat tempat aku ngan ABB, aku confirm 2 minggu je bley tahan, pastu kira batu tepi jalan la jawapnya.

Dulu aku dapat offer kerja yang best-best aku tolak, berlagak nak mampos. Skarang ni baru la rasa menyesal. Tapi takpe la..kalo aku kerja kat tempat lain, mane aku nak cari kawan macam ABB, dan chai-chai yang lain.

Nasihat aku kepada lepasan Universiti, sila interview majikan anda sebelum anda bekerja dengan nya. Jangan menyesal di kemudian hari.


Baca Lagi Kat Sini

yang...sayang


Baca Lagi Kat Sini

kadang kala merindui yg diseberang ..tp yg mane satu?? hik hik


Baca Lagi Kat Sini

setahun dah berlalu..

setahun sudah belalu ..aku lagi masih disini!!!!,hehe
.setahun ni juga mgajar aku erti hidup yang sebenar benar ye ,aku still dibawah satu rooftop (office mate) ngan jiwa kaco,dia dah naik pangkat xlagi satu kantor ngn aku,
sekarang ni dah ank buah baru ..hemsem,mahco,begaya dan agak poyo ,bakal adik ipar jiwa kaco,aku panggil dia chai cik.(machai kecik)
keje tip top...(mungkin)chai cik ni ade kakak yg soleha nama aku xtau
tp leh tahan la ,dia skrang ngah di ayat leh ank buah aku lagi sorg
big chai namye(machai besar...credit controller yg pandai kejar )
...aku suke tgk ank2 buah 2org ni skapla mgkin coz big chai nk tackle akak chai cik hahah..big chai ni mmg tampan hari2 g gym wat body (bakal hero remaja)haha.

dalam setahun ni gak aku n jiwa kacau dah 2kali ke surabaya dan jakarta untuk mhilang kan tekanan2 yg amat2 berat ahli majlis lain xdpt ikut coz thn byk sgt pilihan raya..ahhaha tapi last month ahli pakatan (M) telah berangkat ke sempadan .Alhamdulilah tahun ni ktorg xnaik kete mr69 lgi (klo x radiator asik brasap je) hahah..pjalanan lancar(naik passo putih beb)


Baca Lagi Kat Sini

Mandi-manda Di Spa


Pesanan penaja..takde kena-mengena dengan entry

Setelah sekian lama sibuk menyiapkan keje. Akhirnya, aku & ABB serta pakatan maksiat yang lain (69 & LP) barulah berpeluang mengadakan perhimpunan maksiat kami. Lokasi kali ni dekat je..area Seremban. Memang dah lame kami tak melepak & berehat bersama sejak kes penularan H1N1. Tak lupa juga kes penahanan 69 dekat lokap Brickfield akibat perarakan haram yang disertainya. Mula-mula mestilah ABB yang plan kan sebab otak beliau penuh dengan gejala maksiat.

Aku sebagai 2nd man hanya menurut perintah. Hari Khamis kitorang start call 69 dengan LP untuk arrange transport dan masa.

Esoknya..
Janji pukul 5, tapi akhirnya pukul 6 jugak 69 muncul. Dengan perpakaian ala-ala YB serta senyum kambing nya, alasan kelewatan 69 kami terima dengan hati terbuka. Kami pun memulakan ekspedisi maksiat ke Spa di Seremban tu. Jalan memang jammed petang tu. Tp oleh sebab nak buat maksiat, kami sanggup..haha. Sampai kat Seremban lebih kurang pukul 7.30 kot.

Lepas aktiviti mengambil kunci locker dijalankan, aku tanpa segan silu terus terjun dalam jakuzzi seperti jakuzzi tu bapak aku yang punya. Dah le takde orang malam tu, kami berempat je yang berendam.




Kolam jukuzzi tu agak besar..bley wat kuak lentang lagi
(gambar hiasan)


Lepas mandi jakuzzi, kami meneruskan aktiviti dengan lepak di sauna. Sebenarnya aktiviti ni tak mahal beb. Aku rasa dalam lingkungan RM30-40 pakej mandi & makan. Agak berbaloi la jugak kalo di amalkan sebulan 2-3 kali. Pada yang malas bersukan tu (kaki bangku) bley la mengeluarkan peluh anda di sini.




Ni la rupa bilik sauna tu (gambar hiasan)

Aktiviti lepas mandi adalah melantak..korang bley ambik brape banyak makanan yang korang mampu makan sebab dah termasuk skali dalam pakej. Lepas makan, ada aktiviti lain yang lebih menjerumus ke kancah maksiat iaitu berzina ataupun massage.

Kat 1 bilik, kami diberi peluang untuk memilih call girl yang ingin ditiduri. Harganya kalo campur dengan makan & mandi RM180. Aku, ABB & LP lebih berminat dalam urutan badan manakala 69 terus terjerumus ke kancah penzinaan dengan call girl yang bernama Jasmin..hahaha. Ni antara report yang aku kumpul setelah aktiviti maksiat berjalan.

Report 1 (Aku)
Aku masuk bilik massage. As i expected, massage girl dia bukan lah seorang girl tapi lebih kepada Old Hag. Dah tua ganyut..hahaha. Tapi takpe la..sebab beliau memang pandai urut. Pandai speaking mat saleh plak tu..overall aku bagi 4 star utk komunikasi & servis. Paling aku tak tahan, masa nak berambus dia tanya aku...

"Do you wanna cock massage??"

Hahaha..tak nak aku. Buat abes duit jek..kalo awek muda yang urutkan takpe la. Aku pun menolak dengan bagi alasan takde duit (memang takde duit pun sebenarnya).

Report 2 (ABB)
Keluar je bilik massage, ABB cakap..

"Abis jugak RM50 aku kat orang massage"

Rupanya beliau juga terpedaya dengan urutan batin. Tapi takpela sebab tukang urut beliau muda remaja lagi

Report 3 (LP)
Dari yang aku dengar, beliau pun abis RM50. Tapi bukan sebab urut batin ataupun dikenali sebagai ping-pong dikalangan tukang urut. LP kate die abis RM50 sebab tukang urut dia guna minyak special. Damnnn..dia ingat aku pecaya..haha. Mamat ni kompem ping-pong gak kat dalam bilik tadi.

Report 4 (69)
Tengok muka dia aku dah dapat agak. Dia memang tak puas hati dengan Jasmin tu. Muka & body Jasmin memang superb..kalo aku tengok muka & body Jasmin tu lame-lame pon memang bley stim. Tp, 69 kata..

"Aku macam main dengan Sex Robot..nak pegang payudara pun dia tak bagi."

Andaian aku, jam dah pukul 10. Minah Jasmin tu kompem dah penat melayan brape banyak jantan hari tu. Jadi sampai turn 69, dah kurang bernasib baiklah beliau. Air berjaya dikeluarkan tapi kenikmatan tu takde.

Lepas massage tu, aku sempat lagi terjun dalam jukuzzi serta lepak kat sauna. Rugi la bayar kalo mandi kejap-kejap je. Pastu, bedal lagi Nescafe 1 cawan. Pukul 11.30 kami pun berambus dari tempat maksiat tu. Bayaran hari tu berbeza sebab masing-masing ambik servis yang lain iaitu dalam lingkungan RM78-180. Aku, ABB serta LP memang berpuas hati tapi 69 tak abis-abis mengomel pasal minah Jasmin yang malas nak berzina tu.

Takpela 69, lenkali kita pergi awal-awal ye..barulah bley berehat & berzina puas-puas.




Baca Lagi Kat Sini

Kereta Idaman Aku (Entry Nak Masuk Contest)

Korang pernah tak ada impian yang menggunung?? Macam nak tekel Siti Nurhaliza (sebelum dia kawin dengan Dato' K), atau nak jadikan Anuar Zain sebagai kekasih gelap (bagi kaum perempuan).



Tak best la entry kalo takde gambar penyeri


Semua orang ada impian. So, macam mana plak dengan kereta impian?? Oppsss..sori lupa plak nak bagitau, entry kali ni merupakan contest anjuran Pakcik Robinhood melalui blog beliau TheBedRoomTragedy. Aku ni tak kenal sangat siapakah beliau tapi setelah aku menjelajahi blog Pakcik Robinhood ini, banyak gak benda yang berguna untuk aku yang sememangnya buta IT. Paling aku tak sangka adalah cara2 nak buat sticky thread. Memang geniusss..hahaha.

Ok2..back to the topic. Kereta impian ni tak semestinya kena harga yang berjuta-juta. Asalkan dari kecik dah pasang impian nak beli kereta tu, kiranya itu kereta impian la jugak (pandangan aku). Kereta impian juga bukanlah sebuah kereta yang boleh digunakan untuk menggoda pelajar IPTA & IPTS. Kereta impian aku tak lain dan tak bukannn. Jeng..jeng..jennnng


Ni lah kereta impian aku-The Super Beetle

Meh aku nak cerita sikit pasal kereta ni. Kereta ni dipanggil sebagai 'The Super Beetle' dan dihasilkan dari tahun 1971-1979. Syarikat Volkswagen yang berpengkalan di Germany mula buat kereta siri Beetle ni dari taun 1938 sampai la 2003.
The Super Beetle ni merupakan Beetle yang tercanggih sekali dalam kelasnya pada waktu itu. Aku bukanlah seorang peminat barang antik tapi taim kecik-kecik aku memang suka tengok orang naik kereta katak ni. Rekabentuk kereta ni sangat unik bagi aku. Sesuai dengan jiwa orang yang membawanya.

Sampai sekarang aku pasang impian nak beli kereta ni. Dapat yang buruk pun takpe la asalkan body masih cantik lagi. Spray kaler hitam, pastu aku nak pasang cover seat kulit, letak kipas kecik kat depan and then pasang sport rim VW yang asal (kalo ada lagi). Semoga Pakcik Robinhood tak jelous dengan pilihan kereta aku. Sumpah Robinhood, ni lah kereta idaman aku dari kecik sampai la sekarang. Banyak kali aku dah berangan nak bawak kereta ni jalan-jalan sekitar Kuala Lumpur. Walaupun aku tau peratusan awek nak menumpang kereta ni amat tipis, tapi aku tetap dengan pendirian aku untuk memiliki kereta The Super Beetle ni suatu hari nanti.

Memang kewl gila la kereta ni

Kalo ada sesiapa nak jual kereta ni, jangan segan-segan..letak information anda dalam komen tu. Kalo susah nak reach blog aku, letak la kat blog Robinhood..semoga dia sampaikan kat aku. Sekarang kerja aku dah ok kot. Kalo dikira dari faktor kewangan memang agak mencukupi nak beli kereta ni. Tapi kenapa aku tak beli lagi??

Semua ni disebabkan oleh kesalahan JPJ. Kenapa la kena ada lesen kalo nak beli kereta..hampeh betol. Apasal aku takde lesen lagi sampai skarang. Aku tak harapkan hadiah wang tunai daripada Robinhood. Aku hanya nak dia applykan lesen D untuk aku. FYI, lesen B2 aku dah ada..hahaha.

Aku rasa korang dah dapat tangkap dengan jelas kereta idaman aku ni kan. Walaupun tujuan asal entry ni dibuat sebab nak masuk kontes, tapi aku rasa puas sebab dapat bagitau kat semua orang yang 'The Super Beetle' aka 'Kereta Katak' aka 'Kereta Mr. Bean' adalah kereta idaman aku. Aku bangga dengan pilihan aku ni. Kalo korang nak tau lebih lanjut pasal kereta idaman aku ni, jangan la segan-segan..klik je kat sini

Gelak bangga sikit..muahahahaha



Baca Lagi Kat Sini

Tolonglahh......

Aloha..salam muhibah
Kepade sume yg tak mengenal ABB (heheheh...kalo dh knl aku slalu sms). Aku tak tau nk coret apa coz minggu ni aku mengalami ganguan emosi yang amat menyiksakan (tp bkn kerana wanita) tapi kerane exam yang akan menyusul minggu depan. Aku pening...tp JK yang selalu bagi semangat dan kutukan untuk memotivasi aku...coz dengan keje yang melambak dan hati kesepian.


Tak macam JK, banyak manusia yang berdada besar selalu mendamping dia (bkn nyah) Hari2 ade call seASIA kat henpon dia. Tp aku hanye mampu garu peha sendiri..hehe. Walaupun slalu menggaru sendiri aku tetap bahagia bersame perut ku yang menjadi simbol semalaysia..hahaha (JK perut kecik). Mlm ni adalah malam Jolly Shandy + Black Label.

Ok...sebelum aku memabukkan sume orang, aku bagi satu soalan:-

Explain how consumer make a purchase.....???


(Aku dah agak ABB post mende mengarut tadi. Kepada semua yang membaca, ingat !!! Inilah akibat yang akan terjadi jika kandungan darah di dalam badan anda mengandungi alkohol ataupun air kencing syaitan)

Sebenarnya aku sian tengok ABB ni..dah tua bangka barulah nak sambung study. Kalo taim dia exam, aku hanya mampu menghina beliau dengan panggilan yang kurang sopan untuk meningkatkan kadar motivasi dalam dirinya.

Aku pun penah jadi student la ABB..jangan over stress. Nanti makan diri wooo..study smart bukan study hard. Stakat ko baca benda tu kuat-kuat (memang menggangu aku taim kat opis), takde guna beb kalo ko tak paham.

Kesimpulan daripada entry ni, jangan la sesekali anda mabuk jika mengalami stress yang melampau.




Baca Lagi Kat Sini

Pengikut Dakyah

Sesi Mengumpat


ShoutMix chat widget